1.
Lilek nakrájíme na dvoucentimetrové plátky, posolíme a necháme vypotit. Mezitím uvaříme jáhly (i s kořením) a sóju podle návodu. Lilek osušíme, opatrně nařízneme mřížku, potřeme marinádou a pečeme společně s osminkami cibule na 200 stupňů asi 30 minut.
2.
Jáhly poté smícháme s hotovými vločkami a dochutíme (pokud by byla směs příliš suchá, přidáme třeba oblíbenou omáčku – já dala srirachu jako obvykle a ještě si ogrilovala pár cherry rajčat). Naaranžujeme na lilek a ozdobíme petrželkou.
5. Září 2015
Komentáře
Neměla jsem srirachu a sójové vločky, ale i tak ta chuť byla ultimátní! Silně doporučuji – taky jsem doteď lilku moc neholdovala… Díky za skvělý recept!
Mají ty sójové vločky nějaký skrytý význam? Nebo je lze v klidu nahradit jinými vločkami? :-)
Mají chuťový význam, nejsou to vločky ve stylu těch ovesných.. :-) L.
Já lilky miluju. A tak už vím, jaké jídlo je to nejlepší na světě. Naprostá poezie chutí! :)
Jinak já jsem měla lilek menší, tak jsem ho nakrájela na užší plátky. Zkoušela jsem z nich udělat rolky. Šlo to dobře a chutnají skvěle i studené. Tak budu mít takový rychlý a výborný recept, až přijde návštěva. :) Moc děkuju za recept. Tvoje stránky jsou bezva. :)
Supééér. Díky za tip! :-)
Opet mnaaaaam!!! :)))) Prave jsme dojedli!!! Trosku jsem pozmenila recept, pac jsem nemela jahly, dala jsem bulgur a misto sojovych vlocek zeleninku – cervenou cibuli, jarni cibulku, cervenou papriku, sladke lusky a dva posledni zampiony, co na mne smutne koukaly z lednice. :) Vse najemno pokrajene a kratce podusene :) a pak jsem pokracovala podle Tveho receptiku. A musim rict, ze i pres pocatecni ksichtik meho muze: „Lilek? Ten ja ale moc nemusim“, jsem nakonec dostala velkou pochvalu! Tim se tedy potvrdil Tvuj titulek!!!! „Pokud nemate radi lilek, po tomhle receptu zmenite nazor!!“ :DD
To zní skvěle! A pokud to snědl i ksichtící se muž, muselo to stát za to. Jsem ráda :-)