Kapustičkové chipsy

Pozor, křehké.
Na 1 plech:
300 g růžičkové kapusty
1 lžíce olivového oleje
1 lžička jablečného octa
sůl a pepř

1.

Kapustičky omyjeme a osušíme utěrkou. Jakmile z nich odkrojíme špičky košťálků, začnou z nich odpadávat jednotlivé lístky. Krájíme tak dlouho, dokud nám nezbydou jen tuhá srdíčka (ty využijeme třeba tady).

 

2.

Lístečky hodíme do mísy, osolíme, opepříme, zakápneme olejem, octem, rukama něžně promícháme a nakonec rozprostřeme na pečicím papírem vyložený plech. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi tak 8 minut (v tomto časovém intervalu se od trouby nehneme ani na krok, neboť lístky jsou extrémně náchylné na spálení apokalyptických rozměrů).

 

3.

Hotové chipsy zpucneme ještě čerstvé, dokud krásně křupají. Nejlépe se sklenkou něčeho dobrého. Škyt.


Komentáře

  • Sabina

    Nemuzu se dockat, az vyzkousim. Vypada to na moji budouci milovanou alternativu chipsu. <3

Co ty na to?