Soba nudle s kapustičkami

Jedna miska nestačí.
Na 1-2 porce:
100 g soba nudlí
1-2 lžičky kokosového oleje
½ červené cibule
300 g růžičkové kapusty
1-2 stroužky česneku
2 cm kousek zázvoru
½ lžičky mletého koriandru
chilli dle chuti
cca 20 ml vody
1 lžíce červené miso pasty
1 lžička agávového sirupu
1 lžíce rýžového octa
sezam, jarní cibulka a limetka navrch

1.

Kapustičky omyjeme, zbavíme tvrdých košťálků a rozčtvrtíme. Cibuli nakrájíme na proužky a necháme zesklovatět na oleji. Přidáme připravené kapustičky a restujeme tak dlouho, dokud se na nich nezačnou objevovat hnědé fleky.

 

2.

Česnek se zázvorem nasekáme najemno a spolu s koriandrem a chilli přihodíme ke kapustičkám. Jakmile směs začne hodně moc vonět, zalijeme ji vodou, zakryjeme pokličkou a podusíme cca 10 minut.

 

3.

Soba nudle mezitím hodíme do vroucí vody a uvaříme doměkka.

 

4.

Kapustičky sundáme z plotny a přelijeme lektvarem z miso pasty, octa a sirupu. Nudle scedíme, rozdělíme na jednotlivé porce a naservírujeme s hotovou směsí a měsíčkem limetky. Na závěr posypeme sezamovými semínky a jarní cibulkou.


Co ty na to?