Zeleninové chipsy

Křup-chramst.
Na 1 misku:
2 středně velké červené řepy
1 velká petržel
3 velké mrkve
špetka soli

1.

Zeleninu oloupeme, nakrájíme na co nejtenčí kolečka (mrkev se pokusíme nakrájet diagonálně nebo na proužky) a rozprostřeme na pečicím papírem vyložené plechy. V troubě se vše hodně scvrkne, a tak musíme počítat s tím, že ze dvou plechů syrových plátků nám vznikne jeden plech těch křupavých.

 

2.

Pečeme v troubě vyhřáté na 150 stupňů přibližně dvě hodiny. Zelenina se musí spíše pomalu sušit, jinak bude zvenku spálená a uvnitř gumová.

 

3.

Chipsy ihned po upečení osolíme, případně dochutíme libovolným kořením, přesypeme do misky a ještě teplé slupneme u televize. V uzavíratelné sklenici nám ve spíži vydrží klidně týden.


Co ty na to?