Lava cake

Cakeová Etna!
Na 1-2 porce:
¼ hrnku hladké mouky
¼ hrnku krupicového cukru
2 lžíce holandského kakaa
½ lžičky kypřicího prášku
špetka soli
špetka vanilkových semínek
2 lžíce vegan margarínu
1/3 hrnku rostlinného mléka
5 kostiček vegan čokolády
1 lžička studené vody

1.

V menší míse promícháme mouku, cukr, kakao, kypřicí prášek, špetku soli a vanilkových semínek. Přidáme rozpuštěný margarín a spolu s mlékem zašleháme do připravené směsi.

 

2.

Těsto přelijeme do malé zapékací misky nebo velkého hrníčku. Navrch položíme čokoládu, která se sama během pečení rozpustí a klesne až dolů. Pokapeme lžičkou vody a šoupneme do mikrovlnky nastavené na nejvyšší výkon. Pečeme nanejvýš 1 a půl minuty, aby nebyl dortík příliš vysušený. Na povrchu by měl zůstat trochu lepkavý a uprostřed by měla vykukovat dokonalá studánka rozpuštěné čokolády.


Co ty na to?