Skvělý bulgurový salát

Highlight of the day.
Na bulgur:
100g (ječmenného) bulguru
1 stroužek česneku
1 lžička sušené bazalky / tymiánu
1 lžička drceného kmínu
sůl a pepř

Navíc:
50g sojových vloček
150g hráškových lusků
hrst cherry rajčat
2 stonky řapíkatého celeru
1 červená cibule
1 stroužek česneku
sůl, pepř a chilli
olivový olej
hrst nesolených arašídů

1.

Sojové vločky namočíme na půl hodinky do studené vody a necháme nabobtnat. Poté slijeme a uvaříme v čisté vodě doměkka. Arašídy podrtíme v hmoždíři a dáme stranou.

 

2.

Bulgur smícháme s 250 ml vody, okořeníme a přihodíme jeden neoloupaný stroužek česneku, který jsme trochu rozmáčkli nožem. Jakmile se směs začne vařit, stáhneme teplotu na minimum a necháme dusit. Nakonec nezapomeneme vyndat česnek.

 

3.

Hráškové lusky, celer a rajčata nasekáme na malé kousky. Cibuli s česnekem nakrájíme na kolečka a osmahneme na oleji. Jakmile začne česnek hodně moc vonět, přidáme zbytek zeleniny s kořením a krátce orestujeme. Nakonec přesypeme do větší mísy spolu s bulgurem a sójou. Salát jemně promícháme a posypeme arašídy. Uvedené množství vystačí buď na dvě dospělácké porce, anebo na 4 svačinové skleničky.


Co ty na to?