Špagety s chřestem

Volání jara.
Na 2 porce:
150 g bezvaječných špaget
250 g čerstvého chřestu
2 lžíce olivového oleje
šťáva z ½ citrónu
špetka soli a pepře
chilli dle odvahy
lahůdkové droždí dle libosti

1.

Chřest pořádně omyjeme, chytneme za dřevnatý konec a zbývající zelenou část nanudličkujeme pomocí škrabky na brambory.

 

2.

Špagety hodíme do vroucí vody a necháme vařit. Mezitím si namícháme koktejl z oleje, citrónové šťávy, soli, pepře a chilli.

 

3.

Jakmile jsou špagety al dente, přidáme k nim chřest, promícháme a hrnec ihned sundáme z plotny. Vodu slijeme, hrnec vypláchneme studenou vodou a špagety s chřestem do něj vrátíme.

 

4.

Vše zalijeme připraveným dresinkem a jemně prohrábneme. Jednotlivé porce nakonec nezapomeneme poprášit lahůdkovým droždím či jakoby parmezánem.


Co ty na to?