1.
Droždí a kardamom promícháme ve větší míse. Rozpustíme kokosový olej, přidáme k němu mléko a sirup a zahřejeme přibližně na teplotu lidského těla. Směs přelijeme do mísy s droždím a mícháme, dokud se droždí nerozpustí.
2.
Do stejné mísy prosejeme mouku, zamícháme a na vále zpracujeme v hladké těsto. Vrátíme do mísy, přikryjeme a necháme na teplém místě nejméně hodinu kynout.
3.
Mezitím si připravíme náplň. Jablka oloupeme, nastrouháme nahrubo a nezapomeneme pořádně vyždímat. Nutelu můžeme nechat malinko povolit, aby se lépe roztírala, a ořechy nasekáme.
4.
Vykynuté těsto vyválíme na tenkou placku ve tvaru obdélníku, potřeme nutelou a posypeme jablky a ořechy. Zavineme jako štrůdl a podélně rozřízneme (jeden konec necháme asi ze 3cm spojený). Smotáme do copánku a vložíme do pečícím papírem vyložené podélné formy, kde necháme kringel ještě půl hodiny kynout pod utěrkou.
5.
Troubu předehřejeme na 200 stupňů, kringel pomašlujeme oslazeným mlékem, posypeme ořechy a pečeme přibližně 20 minut.
Inspirováno Veganotic.
Komentáře
Ahooj, už jsem ho dělala 3x a pokaždé jsem se setkala s velkým ohlasem! Úžasný! Díky moc za recept a doufám v další! :)
Skvělý! Je to taky moje oblíbená ňamka :-)