1.
Droždí a kardamom promícháme ve větší míse. Rozpustíme kokosový olej, přidáme k němu mléko a sirup a zahřejeme přibližně na teplotu lidského těla. Směs přelijeme do mísy s droždím a mícháme, dokud se droždí nerozpustí.
2.
Do stejné mísy prosejeme mouku, zamícháme a na vále zpracujeme v hladké těsto. Vrátíme do mísy, přikryjeme a necháme na teplém místě nejméně hodinu kynout.
3.
Mezitím si připravíme náplň. Jablka oloupeme, nastrouháme nahrubo a nezapomeneme pořádně vyždímat. Rozpuštěný margarín smícháme se zbytkem ingrediencí a dáme stranou.
4.
Vykynuté těsto vyválíme na 3-4 mm silnou placku, ze které vykrajovátkem nebo skleničkou o průměru cca 7 cm vykrajujeme kolečka. Jednotlivé šneky vytvoříme tak, že vedle sebe položíme vždy tři kolečka (měly by se zhruba dvěma centimetry překrývat). Pomažeme margarínovou směskou, posypeme jablky s rozinkami a zarolujeme. Válečky pak rozřízneme na dvě půlky, které poskládáme řezem dolů do formy vyložené pečicím papírem. Necháme mezi nimi trochu místa, formu přikryjeme a dáme ještě na půl hodinky kynout.
5.
Na závěr pomašlujeme oslazeným mlékem a pečeme na 200 stupňů asi 15 minut.
Komentáře
Rozříznutí válečků je podélné, nebo příčné?
Ahoj, jaký syrup si používala?:)
Vždycky používám nějaký, co je při ruce – agávový, rýžový, kukuřičný nejčastěji :-)
Opravdu geniální :) užasné vaše recepty vždycky na moje přání udělá mamka a je to opravdu bomba. Chutná to celé rodině a tohle bylo opravdu užasný :)
To zní skvěleee! :-)