Mramorová bábovka

Výborná k nedělnímu čaji.
Suché ingredience:
2 hrnky polohrubé mouky
2/3 hrnku cukru
1 lžíce prášku do pečiva
1/3 hrnku holandského kakaa

Mokré ingredience:
¼ hrnku oleje
1 hrnek rostlinného mléka
náhrada za 1 vajíčko (ideálně 1 rozmačkaný zralý banán, Orgran No Egg, lněné vajíčko)

Na ozdobu:
1 tabulka veganské čokolády
2 lžíce vegan margarínu
nasekané lískové oříšky

1.

Do směsi suchých ingrediencí (kromě kakaa) postupně vmícháme ty mokré tak, abychom v těstě neměli žádné hrudky. Půlku přendáme do druhé mísy a obarvíme kakaem (těsto trochu zhoustne, takže je dobré mít po ruce kapku mléka). Těsto pak na střídačku lijeme do předem vymazané formy a pečeme na 180 stupňů asi 45 minut (po půl hodině zkontrolujeme špejlí).

 

2.

Než bábovku vyklopíme z formy, třikrát se pomodlíme, aby se nerozpadla. Pokud jsme úspěšní, můžeme si ve vodní lázni roztopit čokoládu s margarínem a mlékem. Celou bábovku pak řádně oblemcáme a na závěr posypeme oříšky.


Komentáře

  • Nataša

    Ahoj, chcem upiecť bábovku podľa tvojho receptu, ale mám prebytok jabĺk. Myslíš že keby som tam nejaké postrúhala, pokazila by sa?

  • Eliška

    Skvělý recept. :) Mně se osvědčilo ji dát do nevyhřáté trouby, většinou vždycky bojuju s tím, jak bábovka vyskočí a potom má kopec a nechce stát. Takhle se to postupně nahřívá a bábovka nedostane takový šok :D a je krásně rovná. U nás mizí během víkendu. :)

  • eva

    úžasná! drží pohromadě bez problému a je skvělá! díky

    • A co teda jíš?

      Super! :-)

  • Claire

    Jaka je uspesnost, ze se mi nerozpadne?:-D

    • malinka

      Ja som ju robila včera a krásne sa všetko podarilo pridala by som aj foto ale neje to možné

    • Eneihgtlning the world, one helpful article at a time.

Co ty na to?