1.
V mouce nejprve uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí. Přidáme cukr, zalijeme trochou vlažného mléka a dáme stranou.
2.
Mezitím necháme trochu povolit margarín a nastrouháme si citrónovou kůru. Následně zapracujeme do mouky a vytvoříme hladké těsto, které dáme na teplé místo vykynout. Mělo by přibližně zdvojnásobit svou velikost.
3.
Na jablečnou náplň:
2 malá jablka
šťáva z ½ citronu
1 vanilkový cukr
1 lžička skořice
1 lžička agaru
Náplň připravíme tak, že oloupaná a nahrubo nastrouhaná jablka dochutíme zbytkem ingrediencí. Podlijeme trochou vody a necháme dusit do změknutí. Ke konci přimícháme lžičku agaru, aby náplň hezky držela tvar.
4.
Těsto rozválíme do hranatého tvaru a rozkrájíme na čtverečky. Doprostřed pak dáme kopeček jablečné náplně nebo povidel a zabalíme. Pečlivě pomašlujeme a šoupneme do předem předehřáté trouby na 180 stupňů. Pečeme cca 20 minut.
5.
Upečené šátečky přendáme na mřížku a necháme vychladnout. Před servírováním nezapomeneme hezky pocukrovat.
Inspirováno ProŽeny.cz.
Komentáře
Dokonale!