Kynuté ovocné knedlíky

Půjdete si dvakrát přidat.
Na 15 kusů:
250g polohrubé mouky + na podsypání
10g droždí 
½ lžičky cukru krupice
125ml rostlinného mléka
náhrada za ½ vejce (Orgran No Egg)
špetka soli
čerstvé jahody

Na krém:
250ml veganské smetany
50ml vody
1 vanilkový pudink v prášku
4 lžíce třtinového cukru
1 vanilkový pudink Alpro

1.

Do mouky uděláme důlek a přidáme rozdrobené droždí s cukrem a polovinou mléka. Necháme chvilku být, aby mohl vzejít kvásek.

 

2.

Poté přidáme zbytek ingrediencí a na vále vypracujeme hladké nelepivé těsto (v případě potřeby se nebojíme přidat mouku). Přendáme do mísy, zakryjeme utěrkou a necháme hodinu kynout.

 

3.

Těsto rozválíme na hranatou placku silnou přibližně 0,5 cm a rozkrájíme na čtverce o velikosti 8x8cm. Naplníme ovocem, zabalíme a vytvarujeme knedlíky, které necháme ještě chvilku kynout na vále.

 

4.

Do hrnce nalijeme několik centimetrů vody a přivedeme k varu. Do připraveného pařáku pak dáme kus pečicího papíru a naskládáme na něj knedlíky (s nějakými rozumnými rozestupy, aby se neslepily). Stáhneme plamen tak, aby voda jen jemně probublávala, a necháme knedlíky vařit v páře asi 8 minut.

 

5.

Většinu smetany smícháme s vodou a přivedeme k varu. Ve zbytku si rozpustíme cukr s pudinkem a postupně vlijeme do vroucí směsi. Tu necháme probublat a jakmile začne houstnout, odstavíme. Do chladnoucího krému můžeme nakonec zašlehat pudink Alpro.

 

Inspirováno Apetitem.


Komentáře

  • Katka

    Tohle je největší roztomilost! :-)

    • A co teda jíš?

      :-))

Co ty na to?