Vanilkové rohlíčky

Jsou nutnost.
Na 3 plechy:
210g hladké mouky
40g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
90g mletých vlašských ořechů
170g vegan margarínu
1 vanilkový lusk
špetka soli
moučkový cukr na obalení

1.

Mouku smícháme s cukrem a solí. Vanilkový lusk podélně rozřízneme a nožem vyškrábneme semínka. Margarín rozkrájíme na malé kostičky. Nakonec si vyhrneme rukávy a vše vypracujeme v hladké těsto, které zabalíme do folie a necháme přes noc odpočinout v lednici.

 

2.

Z těsta vytvoříme asi pět 2cm silných hadů, které rozkrájíme na 1cm široké kousky. Každý pak vyválíme do tvaru rohlíčku a přendáme na pečicím papírem vyložený plech.

 

3.

Pečeme v předem předehřáté troubě na 180 stupňů cca 10-15 minut. Hotové rohlíčky necháme chvilku vychladnout a obalíme v moučkovém cukru. Nakonec tu polovinu, kterou během obalování nesníme,  uložíme do krabičky a necháme na Vánoce.

 

Inspirováno Veganotic.


Komentáře

  • Lenka

    Alsan je skoro cely z palmoveho tuku :( kdyz pomineme nezdravost, s cimz se u cukrovi pocita, tak myslim, ze zrovna jako vegani bychom se meli zamyslet nad tim, ze pouzivame vyrobky, kvuli kterym hori pralesy a zabijeji se zvirata, v konecnem dusledku pak nejsou tak vegan.. problem je, ze veganske margariny u nas nejsou jine k dostani:( nejaky tip?

    • A co teda jíš?

      Tip nemám, jinak bych Alsan nepoužívala.

  • D.

    Můžu se zeptat, jaký jsi prosím použila ten margarín? =)

    • A co teda jíš?

      Alsan :-) Loni jsem dělala s Provamelem a divně se rozplácly.

  • Cappuccino Lover

    Super článek :) hlavně ten gif je úplně super ^-^ akorát škoda, že už máme napečeno, jinak bych určitě vyzkoušela :)

    • A co teda jíš?

      Moc díky! Tak třeba příští rok :-)

  • Brambora

    To je super!

    • A co teda jíš?

      Ď :-)

Co ty na to?